דרוש פרילנסר - אם בעבר עבודה מהבית הייתה נחשב חריגה, הרי שהיום זה הפך לנורמה ומקובל, גם בקרב עצמאיים שעובדים מהבית וגם בקרב שכירים שעובדים בחברות גדולות.
לכן, היום, הרבה יותר מבעבר, סביר להיתקל במודעה בלוח כזה או אחר, המתחילה במילים "דרוש פרילנסר". למעשה, פרילנסר יכול לעבוד גם במשרד, אך ללא יחסי עובד-מעביד. במילים אחרות, פרילנסר הוא מי שעובד מול לקוח, תמורת חשבונית. על כן, פרילנסר חייב להתנהל נכון מול הרשויות (מס הכנסה, ביטוח לאומי, מע"מ וכו').
איך מוצאים עבודה בשוק הפרילנסרים?
אם השקעת שעות בניסיון למצוא עבודה באינטרנט, סביר להניח שעברו בך לא מעט מחשבות על כך שהרבה עבודות מהבית לא באמת טובות כמו שהם נשמעות. אולי גם בילית שעות רק בשביל להבין שהעבודות לא אמיתיות לחלוטין. בשביל לחסוך לעצמך זמן ולהגדיל את הסיכויים שלך להגיע להצעת עבודה אמיתית (כזאת שמשלמת, ובכן, כסף), הנה כמה דברים שכדאי לזכור.
- לך לאתרים מכובדים בתחום - למרות שייתכן ויש לך את האתרים שאתה עוקב אחריהם באופן קבוע, יש אתרים אחרים עבור פרילנסרים שאולי נתקלת בהם במהלך חיפוש העבודה. וודא שאתה משתמש באתרים שיש להם בסיס משתמשים רחב ומוניטין חיובי.
- ללמוד על מקום העבודה - תסתכל על הארגון שפרסם את הצעת העבודה בשביל לבדוק אם הוא לגיטימי והאם העבודה שפורסמה נראית סבירה ביחס אליו. לפעמים, רמאים יפרסמו עבודה לפרילנסר עם שם של חברה אמיתית, אבל העבודה עצמה למרבה הצער לא אמיתית. אתה גם יכול להתקשר לחברה בשביל לבדוק אם הם אכן פרסמו את המודעה, אם כי זה לא תמיד שאלה שקל לשאול, במיוחד אם האיש בצד השני של הטלפון לא פירסם את המודעה.
- הימנע מפרסומים עמומים - כשאתה מסתכל על הצעות עבודה, חפש את אלה שכוללות כמות סבירה של פרטים. אם הצעת העבודה לא אומרת הרבה על מה בדיוק תעשה בתפקיד, אז אולי לא מדובר בעבודה אמיתית.
- חפש פרסומים לא מציאותיים - אמנם הרעיון של עבודה מהבית בשכר גבוה שאינה מחייבת אותך לעשות יותר מידי נשמע אידיאלי, בפועל כנראה שזה יותר מידי טוב בשביל להיות אמיתי. אל תתבלבל מהבטחות ותיאורים לא מציאותיים.
להלן כמה מהתחומים הפופולאריים ביותר למציאת עבודות פרילנס באינטרנט: בניית אתרים, כתיבת מאמרים, עיצוב גרפי, וכמובן קיימים עוד אינספור תחומים אחרים.
ככל שתקפיד על יישום העצות הללו, כך יהיה לך קל יותר לזהות את הצעות העבודה שאתה צריך לקחת ברצינות.