Danbert

Danbert

ישראל
פרילנסר
  צור קשר

אודותינו

רוברט דן ינוביץ' הינו יועץ ITIL, המתמחה בייעוץ לארגונים טכנולוגיים מבוססי מערכות מידע. ינוביץ' מתמחה בניהול שירותי מחשוב (IT Service Management) ועריכת דו"חות אבחון ארגוניים לפי מתודת ITIL.

בין לקוחותיו המרוצים: אגגף המודיעין בצה"ל, תנובה, הבנק הבינלאומי.

רוברט דן ינוביץ' הינו יועץ ITIL, המתמחה בייעוץ לארגונים טכנולוגיים מבוססי מערכות מידע. ינוביץ' מתמחה בניהול שירותי מחשוב (IT Service Management) ועריכת דו"חות אבחון ארגוניים לפי מתודת ITIL.

ייעוץ אודות כלל המרכיבים המרכזיים בתורת ITIL:
- אסטרטגיית השירות (Service Strategy)
- עיצוב השירות (Service Design)
- העברת השירות (Service Transition)
- תפעול השירות (Service Operation)
- שיפור השירות המתמיד (Continual Service Improvement)

2008-2010 - ניהול מוקד שירות לקוחות ביחידה 8200 (צה"ל)
2010-2014 - יועץ ITIL ליחידה 8200
2014-2015 - יועץ ITIL לצה"ל, תנובה והבנק הבינלאומי

ITIL v3 Foundation

שוטף + 30

Portfolio

Open Entry 61865 in Portfolio by Danbert
0
Open Entry 61864 in Portfolio by Danbert
0
Open Entry 61863 in Portfolio by Danbert
0
Open Entry 61862 in Portfolio by Danbert
0
Open Entry 61861 in Portfolio by Danbert
0

תחומי התמחות

טכנולוגיה

150 ₪ לשעה
ניהול מערכות מידע
ניהול מוקד שירות לקוחות (Service Desk) העניק לי את היכולת לרדת גם לפרטים הקטנים ביותר כיועץ ITIL ולהביא איתי פרקטיקות מוכחות של תהליכי עבודה יעילים וחכמים.
במסגרת הטמעת כלים תומכי תהליכי ניהול שירות, הובלתי אפיון והטמעה של תשתיות לניהול תהליכי ITIL בארגונים גדולים, המשרתים את כלל הגורמים הטכנולוגיים בעולם מערכות המידע ואף מעבר לכך.
ניתוח מערכות
במסגרת עבודתי כיועץ ITIL נדרשתי לבצע ניתוח מעמיק של תהליכי העבודה, לזהות צווארי בקבוק ותלויות בין שלבים שונים בתהליך ולהציע חלופות שונות.
ניהול תצורה
במסגרת עבודתי כיועץ ITIL הקמתי ומיסדתי תהליך ניהול נכסים ותצורה מבוסס על מוצר CMDB, תוך הגדרת בעלי התפקידים הרלוונטיים בתהליך, ולאחר הוכחת היתכנות והדגשת התועלות מיישום מוצלח של תהליך ניהול תצורה.
ניהול ידע
אפיון והטמעה של כלים לניהול ידע, תומכי תהליכי ניהול השירות.
ניהול פרויקטים, מנהל פרויקט
במסגרת הטמעת תהליכי עבודה חדשים לאור תפיסת ITIL, ניהלתי פרוייקטי פיתוח ובכלל זה: איסוף דרישות מהמשתמשים המרכזיים, ריכוזם ותעדופם, עריכת מסמכי אפיון מפורטים לצוות הפיתוח, תכנון שלבי הביצוע, סיוע בתהליך הבדיקות והובלת תהליך הטמעתי-שיווקי בקרב אלפי משתמשים.

שירות צבאי

checkbox icon 8200
פרסום מאמר

פורסם על-ידי Danbert

שגרות ניהוליות הן פגישות המתקיימות בראשות מנהלים בכירים בתדירות קבועה, במטרת לשפר את השירות.
מיכון תהליכי ITIL מייצר כמות גדולה של מידע, שאותו ניתן לנתח בדרכים שונות ומגוונות. מצב זה מעלה מספר שאלות: מהם המדדים אותם כדאי למדוד? האם יש להגדיר סט מדדים אחיד לכל המנהלים בארגון? האם אפשרי שכל מנהל יראה תמונה שונה?
ככלל, במסגרת תהליך שהחפור המתמיד של השירות, מומלץ לקבוע מדדים לכל תהליך ותהליך אותו מעוניינים לשפר. להלן הסבר על כמה ממדדי המפתח הנפוצים ביותר.
ישנם תהליכים רבים בעולם מערכות המידע המבוצעים באופן אוטומטי, ואחת השאלות בהם עוסקים גופים טכנולוגיים, הוא האופן שבו תהליכים אלו מתועדים, נמדדים ונגישים ללקוח.
בארגונים בהם קיימים עשרות צוותים טכניים, לעתים מחליטים להקים גוף ניהול תקלות (Incident Manager). גוף זה אינו מנהל את כל התקלות, אלא רק את התקלות המערכתיות, שמתאפיינות ברמת מורכבות גבוהה יותר ובדחיפות גבוהה יותר, משום שהן משפיעות על קבוצה גדולה של משתמשים.
ארגונים רבים מחזיקים מערך תמיכה תמיך המפוזר באתרים רבים, והדילמה של ביזור מול ריכוז עולה וצפה בהם שוב ושוב. יודגש כי לשאלה זו אין תשובה גורפת שמתאימה לכל הארגונים, אלא ההחלטה צריכה להתקבל תוך התחשבות בשיקולים שונים, שאת חלקם החלטתי לפרט כאן.
בארגונים המקיימים שגרות ניהוליות שבהן נמדד משך השהייה הממוצע של תקלה בצוות, גוברת הנטייה של הצוות לסיים במהירות טיפול בכל תקלה או במידת הצורך להעביר אותה לצוות אחר. העברות אלו מובילות לעתים לדילמות וחיכוכים בשל הרצון המשותף של כל הצוותים למזער את משך השהייה של התקלה בתחומם. נציג ...
אחד האתגרים המרכזיים בהטמעת מערכת לניהול התפעול הוא השילוב בין הצורך לאחידות וגנריות ובין הצורך לרצות את המשתמשים, והדבר רלוונטי בייחוד כשמדובר במערכת לאכיפת תהליך. מצד אחד, צוות הפיתוח רוצה לפתח סט אחד של מסכים שאותו קל יותר לתחזק; מצד שני המאפיין רוצה להכתיב תהליך עבודה אחיד; ו ...
קביעת רמת הסיכון בשינויים מסייעת לקבוע האם דרוש אישור של מועצת השינויים (CAB) וכן מסייעת למדוד את אחוז השינויים שהצליחו, בכל רמת סיכון.
השיטה המומלצת על ידי מתודת ITIL לקביעת עדיפות טיפול בתקלות היא על פי נוסחה המשלבת שני גורמים: רמת השפעה ודחיפות. רמת ההשפעה מתארת את כמות המשתמשים המושפעת, והדחיפות משקפת את מהירות הטיפול הנדרש.
אחת הדילמות המטרידות ביותר בתהליך ניהול התקלות עוסקת בתיעוד רטרואקטיבי. כלל, השאיפה היא לתעד את התרחשות התקלות בזמן אמת, ועל סמך הנתונים הנרשמים בזמן אמת. דבר זה מאפשר גם אמינות גבוהה יותר של הנתונים, כי תיעוד אוחר של התקלות עלול לא מדוייק, הן בשל שכחה והן בשל האפשרות לטיוב מגמתי ...
ידע הוא כוח, וכאשר מדובר במתן מענה מקצועי ומהיר, ידע הוא זמן, וזמן כידוע, שווה הרבה כסף. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לחסוך זמן יקר.
אחד העקרונות הבסיסיים ביותר בתפיסת ITIL הוא חלוקת כוח האדם הטכנולוגי בארגון לרמות תמיכה, לפי מידת המומחיות הטכנולוגית שלו.
אחת מנקודות התורפה של מערכת ניהול התפעול הוא שלב סיווג הפנייה. קביעת הקטגוריה בכל פנייה היא מושא למתח מתמיד בין הרצון להכניס אפשרויות רבות ומפורטות ככל שניתן מחד, והרצון להקל על הלקוח ולצמצם את רשימת הקטגוריות מאידך.
מתודת ITIL עשירה במושגים ומונחים, דבר העלול ליצור אי הבנה או בלבול ביניהם. חלק מרכזי בהטמעה של התפיסה היא היכולת של הגורמים המעורבים לקיים שיח אודות התהליכים בארגון, באופן שהיה ברור לכולם. בסקירה קצרה זו נבחן שלושה מושגים שלעתים נוטים להתבלבל ביניהם: אירוע, תקלה ובעיה.
אמנת שירות הפכה לאחרונה לסמלם של כל הארגונים המעוניינים ליצור תדמית חיובית של שקיפות בעיני לקוחותיהם. עם זאת, חשוב לזכור כי אמנת שירות אינה רק גימיק שיווקי, כי אם הכרח עבור כל ארגון המספק שירותים טכנולוגיים.
מהו קטלוג שירותים? מהן התועלות משימוש בקטלוג שירותים? על אילו עקרונות כדאי להקפיד בעריכת קטלוג שירותים?
קיימות הגדרות רבות למושג שירות, ורבים משתמשים בו למטרות שונות, דבר שעשוי להוביל לבלבול וחוסר הבנה. אם ננתח היטב למה אנשים מתכוונים כשהם משתמשים במושג זה נגלה שקיימים שלושה סוגים של שירות.

חוות דעת

ajax loader