אתם עוברים על עשרות לוחות דרושים, מסמנים את המודעות הרלוונטיות, שולחים קורות חיים ומוזמנים לראיון. אתם מרגישים ממש טוב. השיחה זרמה ונראה שהצלחתם ליצור רושם של ממש על המראיין. אבל, לפני שאתם משליכים לפח את אותם לוחות דרושים שהיו חומר הקריאה העיקרי שלכם בחודשים האחרונים, יש עוד כמה דבר שאתם צריכים לעשות כדי לזכות במשרה:
להודות למראיין לאחר ראיון העבודה למשל. זה רעיון טוב. אפילו טוב מאוד. אבל אם תעשו את זה בדרך שלא תשאיר על המראיין שום רושם, אמירת התודה לא תעזור לכם. למה אנחנו מתכוונים? מהי לכל הרוחות הדרך ה-'נכונה' להודות למישהו? במקרה שעדיין לא הבחנתם בכך, הדרך לפנות אל המראיין לאחר ראיון העבודה כבר הוצגה בפניכם.
אם שוחחתם עם המראיין בטלפון, כנראה ששיחת טלפון תהיה הדרך הנכונה והיעילה יותר להודות לו. אם התקיימה בינכם לבין המראיין חלופה של מיילים, ייתכן שתרצו להודות לו באמצעות הדואר האלקטרוני.
נסו להיזכר בטקטיקות שהועילו לך בעבר, ולחזור עליהן. בראש ובראשונה אמירת תודה מראה שאכפת לכם. כשאתם מראים שאכפת לכם, אתם מראים שאתם אדם שאכפת לו וזו נחשבת לתכונה חיובית במיוחד במקומות עבודה.
שנית, אתה מראים כי אתם מעוניינים להישאר בקשר. אתם מעוניינים, וההתעניינות שלך יכולה להיות משמעותית עבור המראיינים. אם תודו למראיינים בדרך שהם ידעו להעריך, היא תהיה משמעותית עבורם אפילו יותר.
עוד כמה דברים שכדאי לחשוב עליהם לפני הפולו אפ:
היו קצרים וברורים – זמן שווה כסף. ככל שתהיו יותר מפורטים, גדלים הסיכויים שהודעת התודה שלכם לא תיקרא.
היו ספציפיים – כדי להיות בטוחים שתפסתם את תשומת ליבם של המראיינים, הזכירו להם מי אתם ומה כלל ראיון העבודה שלכם. עם הכמות העצומה של הראיונות שהם מקיימים, הם עלולים לא לזכור אתכם, אלא אם תכתבו או תאמרו משהו ספציפי.
פעלו בזמן המתאים – אין ספק שאתם צריך לבצע פולו אפ בזמן המתאים. זה יגרום לכך שתיראו המועמד הטוב ביותר לתפקיד, יגרום לכם לבלוט על פני המועמדים האחרים ואולי סוף סוף תוכלו להפסיק לקרוא לוחות דרושים.
כן, אתם יכולים וצריכים לבצע פולו אפ. בתנאי שתבצע אותו בדרך הנכונה.