לא משנה מה אתם חושבים לגבי הקריירה שלכם ולא משנה עד כמה הרקע המקצועי שלכם מרשים. אלה הם הדברים הקטנים שמושכים את תשומת ליבם של אלה שאולי יעסיקו אתכם.
מנהלי כוח אדם ואנשים העוסקים בגיוס עובדים, חוזרים על האמירה הזו שוב ושוב: טעויות פשוטות ימנעו מכם לעבור את שלב המיון הראשוני – גם אם אתם כוכבים בתחומכם ויחזירו אתכם לקרוא לוחות דרושים. למה אנחנו קוראים 'טעויות קטנות'? לטעויות שאנחנו עושים לפעמים בלי לשים לב. ברשימה הבאה אספנו כמה מהן:
טעויות כתיב- גם אם בקורות החיים ובמכתב המקדים שלכם יש טעות כתיב אחת ויחידה, אתם יכולים להיות בטוחים שהיא תבלוט לעין. קחו את הזמן הדרוש לכם כדי לקרוא את קורות החיים ואת המכתב המקדים שלכם שוב ושוב לפני שאתם שולחים אותם. אל תסמכו על בודק האיות. יש לא מעט מילים שגם כאשר הן מאויתות נכון, הן לא יתאימו למשפט –לדוגמא: קול ו- כול.
טעויות דקדוק- כדי להימנע מטעיות דקדוקיות, יכול להיות שתרצו לקרוא את קורות החיים שלכם בקול רם, כדי לבדוק האם כתבתם את המשפטים נכון. אם כתבתם אותם נכון, כנראה שאתם עומדים לעשות את הרושם הרצוי. אם המשפטים אינם כתובים נכון, או שאין לכם מושג אם הם כתובים נכון או לא, שלמו לעורך או כותב מקצועי שיינקה אותם משגיאות.
עובדות שגויות-אם קורות החיים או המכתב המקדים שלכם כוללים עובדות שגויות, הן יבלטו מיד לעיני הקוראים. מספר השנים שבהן אתם עובדים במקצוע שלכם למשל. בדקו את העובדות שוב ושוב, היות ויכול להיות שטעיתם שתצטרכו לתקן פרטים מסוימים.
בוא נודה באמת, כל אלה הם דברים שאתם צריכים לעשות בכל מקרה, שבו אתה קוראים לוחות דרושים ועוסקים בחיפוש עבודה שמעניינת אתכם, נכון? לכן אנחנו חוזרים כל הרבה פעמים ומדגישים כל כך הרבה פעמים את המידע הזה.
בדקו היטב את מה שאתם שולחים למנהל ההשמה או למנהל הגיוס. מגיע להם לראות את הצד הטוב ביותר שלכם, בגלל שהם יודעים את מי הם רוצים להעסיק – את האדם שמסוגל לספק להם את התוצאות הטובות ביותר בכל מצב. אם אתם לא תהיה האדם הזה, לוחות דרושים ימשיכו להיות חומר הקריאה העיקרי שלכם.