אחד הדברים בהם כותבי קורות חיים מקצועיים נתקלים לעיתים קרובות במהלך פגישה עם לקוחות, הוא הרצון של אותם לקוחות להוסיף את תחומי העניין והתחביבים שלהם אל מסמך קורות החיים. בעבר, פירוט תחביבים ותחומי עניין כחלק אינטגראלי מקורות החיים היה נוהל מקובל, אולם כיום המצב השתנה. למרות שפירוט התחביבים ותחומי העניין יכול להעניק למראיין תמונה מלאה יותר של האישיות שלך, הוא עלול להיתפס גם כבזבוז של זמן ומקום והתועלת שלו במהלך חיפוש עבודה היא שולית.
מנהלי השמה בארגונים או לקוחות המעניינים להעסיק אותך כפרילנסר רוצים לדעת מי אתה, אין ספק, אבל חשוב להם יותר לדעת יותר מהן המשרות שבהן עבדת בעבר, לאילו הישגים הגעת בתפקידך הקודם וכו'. לא באמת מעניין אותם לדעת שאתה נהנה לעשות סקי מים בזמנך החופשי (אלא אם מדובר בתחביב שיהפוך אותו למועמד טוב יותר לתפקיד).
גם הישגים מרשימים יותר כמו טיפוס על ההימלאיה או השתתפות במרתון, הם לא תמיד הדברים הכי טובים שתוכל לציין בקורות החיים. נצל את השטח הזה שלך כדי לדבר על העבר התעסוקתי שלך. זהו הרי הנושא העיקרי שמעניין את המעסיקים ואותו אתה צריך להדגיש ככל האפשר בזמן חיפוש עבודה
למרות זאת אל תשכח כי מדובר בנושאי שיחה מעניינים שיכולים להכניס הרבה אנרגיה לראיונות עבודה ושיאפשרו לך להפגין בפני המראיינים את הנחישות ואת הדבקות שלך במטרה. רק שלנושאים הללו אין מה לעשות במסמך קורות החיים שלך.
המצב היחיד בו אתה יכול להוסיף הישגים מרשימים מסוג הזה אל מסמך קורות החיים שלך, הוא כאשר אינך יכול להציג ניסיון רב או הכשרה מקצועית. למרות זאת, אתה הרי צריך להציג משהו בקורות החיים.
כאשר אתה אינך בטוח האם עליך להכניס פרט מסוים אל קורות החיים שלך או לוותר עליו, נסה להחליט האם הוא קשור באופן ישיר ליכולות שלך כעובד. גם אזכור התחביב יכול להאיר צד מסוים באישיות שלך, זכור כי מנהל ההשמה או הלקוח, מעוניין ביכולותיך המקצועיות, לא במה שאתה עושה בשעות הפנאי. (בנוסף, מחיקת תחומי העניין ממסמך קורות החיים שלך, תשאיר לך יותר מקום פנוי שבו תוכל לפרט את ההישגים המקצועיים אליהם הגעת במקומות העבודה הקודמים.)