הגעה לראיונות עבודה היא אחת המטרות העיקריות של חיפוש עבודה. לכן, אם אתה נמצא בעיצומו של חיפוש עבודה, חשוב שתהיה מוכן לכל מצב. כשאתה מגיע לראיון עבודה, יכול מאוד להיות שתרגיש מעט חוסר ביטחון לגבי הדברים שאתה צריך לומר והדברים שאינך צריך לומר. במידה ותצטרך להיכנס לראיון עבודה מול קבוצת מראיינים, תוכל למצוא את עצמך באור הזרקורים, מצב שיכול להוציא מהשלווה אפילו את אנשים השלווים והרגועים ביותר.
במקום להילחץ או לאבד את העשתונות כתגובה לסיטואציה הזו, אתה יכול לנסות גישה אחרת לגמרי. בנוסף לכך שתתראיין בעצמך, אתה יכול לנסות לראיין את המראיינים.
מה שאתה צריך לנסות לעשות בזמן ראיון מול מספר מראיינים, הוא להראות להם מי אתה ועד כמה אתה מתאים לסביבת העבודה ולתרבות הארגונית בחברה שבה הם עובדים. כדי להראות להם שאתה הוא האדם המתאים, אתה צריך לענות לכל השאלות שתישאל, בכנות ובלי להסתיר פרטים.
(בכל מקרה, אם אתה לא בטוח שדיברת מספיק, שאל את המראיינים אם הם זקוקים לפרטים נוספים. אף פעם לא מזיק לבצע בדיקה חוזרת.)
הרגעים בהם אתה יושב שם, מול קבוצת המראיינים, הם הזדמנות מצוינת לשאול את המראיינים מה הם אוהבים בחברה שבה הם עובדים. השאלות האלה, לא רק יעודדו את השיחה בינך לבין המראיינים ויתרמו לאווירה חיובית, הן יציגו בפני המראיינים משהו שקורות החיים שלך לא מסוגלים להציג - את העניין שלך בחברה. שאל אותם איך זה לעבוד במשרד, למה עליך לצפות ומה תצטרך לעשות כדי להיות העובד הטוב ביותר שאפשר.
בנוסף, וודא כי כל השאלות שתשאל את פאנל המראיינים יהיו שאלות פתוחות. אם תשאל שאלות שהתשובות אליהן הן 'כן' ו – 'לא', כל מה שתזכה לו הן תשובות קצרות העלולות ליצור הפסקות מביכות בשיחה.
ראיון עבודה מול פאנל הוא לא רק הרגע הזה שבו נורות אליך שאלות ושבו אתה צריך להגיב במהירות. במהלך ראיון כזב, אתה יכול להדליק שיחה מלאת חיים, כזו שתגרום לך להיראות לא כמו עוד מישהו שמעוניין במשרה, אלא כמו אדם שמעוניין להפוך לחלק מהקבוצה.
הפגן את כישורי השיחה שלך. הם יכולים להפוך אותך לאדם המתאים ביותר למשרה ולהקל עליך מאוד במהלך חיפוש עבודה.