וודאי שמעת וקראת כבר לא מעט סיפורים על יצירת קשרים באמצעות רשתות חברתיות? רשתות חברתיות יכולות להשפיע לא מעט גם על תהליכי חיפוש עבודה, בתנאי כמובן שתנהל את חיפוש העבודה החברתי שלך בחוכמה. ניהול לא נכון של חיפוש עבודה חברתי, לא יניב תוצאות משביעות רצון ובמקרים מסוימים הוא עלול להרחיק ממך את החברים הנוכחיים שלך. בין אם אתה משתמש בפייסבוק, טוויטר או כל פלטפורמה אחרת, אתה יכול ליצור קשר עם אנשים שיכולים להציע לך עבודה, או לקשר אותך לאנשים נוספים שיכולים להציע לך עבודה.
אבל כיצד עליך להשתמש ברשתות הללו?
בשלב הראשון, בחן את כל אנשי הקשר הנמצאים ברשימות שלך כרגע וחלק אותם לשלוש קבוצות:
בשלב הראשון אתה יכול לדבר על חיפוש עבודה או על הצורך שלך בעבודה חדשה עם כל אנשי הקשר בכל הרשימות שלך. הפנייה הראשונית הזו, צריכה להישלח לכולם, על מנת להעביר את הפנייה שלך לאנשים רבים ככל האפשר.
אולם, אם לא תזכה לתגובות מספקות לאחר הגל הראשון, אל תפנה שוב לכולם. במקרה כזה רצוי שתפנה שנית רק לאנשים הנמצאים ברשימת הקשרים המקצועיים שלך. אתה יכול לשלוח להם את קורות החיים שלך, או להסתפק מספר משפטים, העוסקים בכך שאתה מעוניין לדעת אם וכיצד הם יכולים לסייע לך במהלך חיפוש עבודה.
מדוע עליך לפעול בדרך הזו? כי החברים ובני המשפחה שלך לא יירצו לשמוע אותך מדבר פעם נוספת על חיפוש עבודה וכי אתה לא רוצה לשעמם אותם ולגרום להם לנתק את הקשר איתך ברשתות החבריות.
בנוסף, עדיף שתדבר על חיפוש עבודה עם אם אנשים שיכולים להיות בעלי קשרים בתעשייה שלך – כאלה שיכולים לעזור באמת, מאשר להזכיר שוב ושוב לכל מי שאתה מכיר, את העובדה שאתה מחפש עבודה חדשה.
אתה יכול אפילו לפצל את הפניות שלך ולכוון אותן לקבוצות ממוקדות יותר. באופן זה תוכל ליצור קשר עם קהל מטרה מדויק יותר. אם תפנה רק למי שיכול באמת לעזור לך. רק לאותם אנשים שיכולים להפנות את קורות החיים אל האנשים הנכונים, התהליך יהיה יעיל יותר עבור כולם. ואתה תרגיז פחות אנשים. כך תוכל גם לרתום את הרשתות החברתיות למאמצי חיפוש העבודה שלך וגם לשמור על הקשרים האישיים שלך.